Fiscul din Grecia a amendat 25 de companii şi afacerişti cu 142 milioane euro, pentru facturi false

Fiscul din Grecia a impus amenzi în valoare cumulată de 142 de milioane de euro unor 25 de companii şi întreprinzători care au emis facturi false sau care nu au eliberat facturi pentru serviciile prestate, a anunţat vineri Ministerul elen de Finanţe, relatează Kathimerini.

200 afișări
Imaginea articolului Fiscul din Grecia a amendat 25 de companii şi afacerişti cu 142 milioane euro, pentru facturi false

Fiscul din Grecia a amendat 25 de companii şi afacerişti cu 142 milioane euro, pentru facturi false (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Între cele 25 de cazuri anchetate de fisc se află companii mari de publicitate din Atena, care au emis facturi false, un medic dermatolog care nu a eliberat chitanţe pentru servicii în valoare de 1,4 milioane de euro prestate înn decurs de trei ani, şi persoane care au ascuns venituri de până la 5 milioane de euro fiecare.

În ultima perioadă, Ministerul elen de Finanţe a fost tot mai criticat pentru faptul că urmăreşte persoane cu datorii mici la fisc, în timp ce marii evazionişti scapă nepedepsiţi.

Bloomberg a relatat în aprilie că un corespondent al agenţiei a însoţit o echipă a fiscului elen la controale efectuate la mai multe localuri din Atena, pentru a înţelege mentalitatea grecilor de evitare a taxelor care îşi are rădăcinile de pe vremea Imperiului Otoman.

Timp de 30 de minute, inspectorii care verificau un club s-au retras la o masă din apropierea toaletei, într-un zgomot infernal, pentru ca la sfârşit să decidă că nu există nereguli. Ziua următoare, angajaţii fiscului au controlat o cafenea unde au constatat lipsa chitanţelor. Când proprietarul a fost amendat cu 250 de euro, acesta a început să se plângă de nedreptăţile care au loc, arătând casa de bani goală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici