Fiscul plăteşte chiria celor care le-au fost scăzute veniturile din cauza pandemiei. Cum te înscrii în program şi cum returnezi banii

  • Poţi amâna plata chiriilor prin intermediul Fiscului, dacă proprietarul tău e de acord
  • Fiscul plăteşte chiria în locul tău, iar tu returnezi banii până la finalul anului în rate
  • Atât persoanele fizice, cât şi operatorii economici beneficiază de ajutorul Fiscului
474 afișări

O lege care se aplică din 24 mai spune că dacă eşti persoană fizică sau operator economic şi ai avut probleme cu banii în perioada aceasta, Fiscul vine în ajutorul tău şi îţi plăteşte chiriile, cu condiţia să returnezi banii până la finalul anului.

Daniela lucrează de opt ani de zile şi tot de atunci stă în chirie în acelaşi apartament. Pe perioada stării de urgenţă a primit un salariu mai mic faţă de perioada de dinaintea crizei.

„Salariul meu a scăzut cu 25%. Chiria mea nu a scăzut absolut deloc. Eu plătesc 150 de euro constant, indiferent de cât am avea salariul”, spune Botoş Daniela, specialist în vânzări.

Operatorii economici pot fi ajutaţi dacă veniturile sau încasările lor au fost mai mici cu 15% în luna martie faţă de media ultimului an. Amânarea plăţii chiriei va putea fi cerută şi pentru luna iunie.

„Trebuie să vrea şi proprietarul. Fiscu-ţi plăteşte chiria în contul proprietarului”, spune Valentina Saygo, consultant fiscal.

„În cazul magazinelor nu cred, care au spaţii în mall, nu cred că este aplicabilă”, spune Adrian Câzu, proprietar magazine.

Dacă eşti persoană fizică, Fiscul poate plăti în locul tău doar dacă suma chiriei lunare este de maxim 2.000 de lei. În cazul operatorilor economici, chiria spaţiului nu trebuie să depăşească 10.000 de lei, potrivit legii 62/2020

O mare parte a chiriaşilor din mall-uri care au avut magazinele închise în această perioadă nu vor putea beneficia de facilitate.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici