Fiscul rambursează în octombrie TVA în valoare de 1,61 miliarde lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va rambursa în octombrie toate deconturile de TVA pentru solicitări depuse înainte de 2 septembrie, în sumă totală de 1,61 miliarde lei, din care 363 de milioane lei reprezintă compensări, potrivit unui anunţ al instituţiei.

179 afișări
Imaginea articolului Fiscul rambursează în octombrie TVA în valoare de 1,61 miliarde lei

Fiscul rambursează în octombrie TVA în valoare de 1,61 miliarde lei (Imagine: Catalina Filip/Mediafx Foto)

"De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante măsuri adoptate încă din anul 2009 fiind accelerarea rambursării TVA, măsură care, prin eliminarea criteriilor subiective de selecţie, contribuie în plus la asigurarea unui mediu concurenţial loial. În luna octombrie reuşim, astfel, să decontăm peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare sumă din 2009 şi până în prezent", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat în comunicat.

În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 2 septembrie 2011.

Pieter Wessel, partener pe zona servicii fiscale la Deloitte România, a declarat săptămâna trecută că unele companii nu mai pot continua activitatea din cauza nerambursării TVA de către stat, iar această situaţie are efecte negative şi asupra percepţiei investitorilor străini în ceea ce priveşte România.

ANAF va restitui suma de 1,25 miliarde lei în numerar, la care se vor adăuga compensări parţiale de peste 100 de milioane lei. De asemenea, deconturile de TVA compensate integral vor însuma 258,8 milioane lei

O sumă de 142,5 milioane lei se va restitui în perioada următoare.

Prima plată a fost deja efectuată vineri, 7 octombrie, şi însumează 244,5 milioane lei. Următoarele două tranşe de decont vor fi achitate în 24 octombrie - 378,6 milioane lei şi în 28 octombrie - 627,3 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici