Fiscul SUA a acordat bonusuri cumulate de milioane de dolari unor angajaţi care nu-şi plăteau taxele

Fiscul din SUA a acordat în perioada octombrie 2010-decembrie 2012 bonusuri totalizând 2,8 milioane de dolari unor anagajaţi care în anul anterior au fost avertizaţi pentru consum de droguri, ameninţări cu violenţa sau neplata taxelor datorate statului.

124 afișări
Imaginea articolului Fiscul SUA a acordat bonusuri cumulate de milioane de dolari unor angajaţi care nu-şi plăteau taxele

Fiscul SUA a acordat bonusuri cumulate de milioane de dolari unor angajaţi care nu-şi plăteau taxele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 1.100 de angajaţi care nu şi-au achitat taxele au primit bonusuri discreţionare totalizând peste 1 milion de dolari, precum şi zile suplimentare de concediu plătite depăşind cumulat 10.000 de ore, arată un raport al Inspectorului General al Trezoreriei pentru Administraţia Fiscală, citat de cotidianul Washington Post.

Cel puţin cinci angajaţi au încasat prime de performaţă după ce au fost sancţionaţi pentru că au declarat intenţionat taxe mai mici decât ar fi trebuit timp de mai mulţi ani, au plătit taxele cu întârziere şi au declarat venituri mai mici decât cele reale.

Încălcarea legislaţiei fiscale federale şi nerespectarea regulilor altor agenţii americane nu sunt considerate relevante de Fisc la acordarea bonusurilor de performanţă, scrie cotidianul american.

Un angajat al Fiscului trebuie să comită o faptă deosebit de gravă, care să necesite o suspendare de la serviciu de peste 14 zile, pentru ca aceasta să fie luată în considerare de instituţie. Chiar şi în acest caz, comportamentul este relevant doar în cazul evaluărilor pentru creşteri salariale şi nu a celor pentru bonusuri financiare sau zile de concediu suplimentare.

Contractul dintre Fisc şi sindicatul angajaţilor interzice agenţiei să ia în calcul comportamentul inadecvat la acordarea bonusurilor în funcţie de performanţă. Pentru angajaţii care nu sunt membri ai sindicatului nu există norme speciale.

Peste 2.800 din cei 98.000 de angajaţi au primit în intervalul octombrie 2010-decembrie 2012 bonusuri pentru rezultate, deşi cu mai puţin de un an înainte au fost vizaţi de acţiuni disciplinare.

"Deşi nu este interzisă de politicile Fiscului, acordarea de bonusuri angajaţilor cu probleme de comportament, mai ales în cazul neplăţii taxelor datorate statului federal, pare să fie în conflict cu misiunea instituţiei de a asigura integritatea sistemului de administrare fiscală", se arată în raport.

După publicarea raportului, Fiscul a anunţat că pregăteşte modificări pentru condiţiona bonusurile conducerii de comportament, urmând ca acestea să fie aplicate tuturor angajaţilor dacă se obţine acordul sindicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici