Fitch a îmbunătăţit ratingul României, la "BBB-", cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit ratingul pentru credite pe termen lung, în valută, al României de la "BB+" la "BBB-", România revenind astfel în categoria recomandată pentru investiţii.

1078 afișări
Imaginea articolului Fitch a îmbunătăţit ratingul României, la "BBB-", cu perspectivă stabilă

Fitch a îmbunătăţit ratingul României, la "BBB-", cu perspectivă stabilă (Imagine: Shutterstock)

Calificativul pentru credite pe termen lung în lei a fost revizuit în urcare de la "BBB-" la "BBB", în timp ce plafonul de ţară a fost îmbunătăţit de la "BBB" la "BBB+". Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit în creştere de la "B" la "F3", se arată într-un comunicat al Fitch.

"Îmbunătăţirea reflectă progresul României în recuperarea după efectele crizei financiare, evidentă într-o reluare a creşterii economice, rezultate bune în zona exporturilor, reducerea deficitului de cont curent şi a deficitului bugetar. Pe ansamblu, s-a înregistrat o îmbunătăţirte reală a situaţiei de risc a României, corespunzătoare unei reveniri în categoria recomandată pentru investiţii", a afirmat Ed Parker, şeful diviziei Fitch pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Moody's are, de asemenea, pentru România rating recomandat pentru investiţii, respectiv "Baa3", în timp ce Standard & Poor's este singura dintre cele trei mari agenţii care evaluează România în categoria nerecomandată investiţiilor, cu "BB+".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici