Florin Cîţu acuză un grup infracţional organizat la Finanţe: Analizăm sesizarea procurorilor, au existat două bugete, ca la Al Capone

Florin Cîţu a precizat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gangsterului Al Capone. Totodată, acesta a spus că deficitul bugetar la 10 luni a urcat la 2,84% din produsul intern brut (PIB).

6506 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu acuză un grup infracţional organizat la Finanţe: Analizăm sesizarea procurorilor, au existat două bugete, ca la Al Capone

Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor.

„Este a metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc şi unul pentru el (n.r. Teodorovici). Ce facem cu acest jaf şi cum îl împărţim? Pentru că ramânem cu intrebarea daca cei nevinovaţi care nu au participat la acest jaf trebuie sa plateasca sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan” a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor spune că în ultimi trei ani datele de la buget au fost modificate după bunul plac, în mod discreţionar, pentru folosul baronilor şi partidului.

Cîţu a spus că au existat indicii cu privire la instrumentalizarea banilor publici în folosul baronilor şi a dat ca exemplu derogări cerute de PSD de la legea responsabilităţii fiscale. Totul ar fi fost făcut cu complicitatea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Ministrul de Finanţe: Bugetul e plin de găuri. Economia naţională a fost subminată cu premeditare

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus, joi, că are soluţii pentru a diminua deficitul bugetar şi a dat asigurări că bugetul pentru 2020 va respecta legislaţia care prevede creşterile de pensii şi salarii. Pentru reducerea deficitului, ministrul va discuta cu reprezentanţii ANAF.

În ceea ce priveşte deficitul pentru 2020, Florin Cîţu a spus că acesta va ţine cont de tratatele semnate cu Uniunea Europeană, respectiv pactul fiscal ce prevede un deficit limită de 3% şi că PNL nu va creşte taxe şi impozite niciodată.

Despre OUG114/2018, ministrul a spus că părţi din ea vor fi abrogate, păstrându-se cu siguranţă majorarea salariului minim în construcţii la 3.000 de lei şi majorarea salariilor profesorilor.

El a mai dat drept exemple de "găuri" lăsate de PSD deficitul de 2,9 miliarde de lei de la bugetul asigurărilor sociale, deşi se prevedea un excedent de 2,9 miliarde şi o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile care au plătit concediile medicale şi cărora Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să le returneze banii.

"Este opinia mea ca în ultimii trei ani de zile a fost subminată economia naţională", a spus Florin Cîţu, adăugând că totul ar fi fost premeditat de PSD.

Ministrul Finanţelor a exclus însă posibilitatea unui împrumut de la FMI sau cheltuirea banilor din bufferul de urgenţă şi a precizat că instituţiile internaţionale intuiau situaţia reală din buget, de aici şi pesimismul din prognoze. Cu acestea se vor purta discuţii şi vor fi asigurate că direcţia deficitului va fi corectată pe viitor. Împrumuturile vor fi luate din pieţele financiare, nu de la FMI, a spus Cîţu, care a punctat că s-a împrumutat recent la cea mai mică dobândă din istorie pentru România, de 0,24%.

El a precizat că nu a semnat încă protocolul de predare-primire pentru că mai vrea să adauge lucruri la el, având în vedere că protocolul e semnat de fostul ministru Eugen Teodorovici şi ar putea fi probă în cazul unui dosar penal. Florin Cîţu a mai spus că încă nu a realizat adresa de sesizare a organelor penale, dar că analizează situaţia şi există intenţia.

Ministrul a spus că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor PSD şi a partidului.

"Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări ale mele. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi anticipată nici de partenerii noştri internaţionali. Deci informaţiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este că România în ultimii trei ani de zile … PSD, Teodorovici... economia Românei a fost condusă după două bugete. Şi o spun foarte responsabil, a fost un buget, cel prezentat în Parlament, cel care nu a fost asumat nici de premier şi nici de ministrul Finanţelor Publice. Dar a existat un al doilea buget, care avea de fapt toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali", a declarat Cîţu.

O metodă folosită de PSD pentru devalizarea bugetului ar fi fost rectificarea bugetară. Cîţu a spus cu existat indicii la fiecare rectificare deoarece se cereau derogări de la legea responsabilităţii fiscale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
cîţu,
deficit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici