Florin Cîţu, anunţ pentru români în criza energiei: Nu puteţi scăpa fără plata facturilor şi a penalităţilor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi seară că nu există un cadru legal care să permită românilor să nu plătească factura la energie sau gaze şi să nu aibă penalităţi, arătând că Guvernul trebuie să vină cu un cadru legal nou.

3015 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, anunţ pentru români în criza energiei: Nu puteţi scăpa fără plata facturilor şi a penalităţilor

Florin Cîţu, anunţ pentru români în criza energiei: Nu puteţi scăpa fără plata facturilor şi a penalităţilor

„Nu există un cadru legal şi nu a fost trecută nicio ordonanţă de urgenţă care să le permită românilor să nu plătească factura şi să nu mai aibă penalităţi. (...) Eu sper să vină cu un cadru legal, pentru că altfel această afirmaţie nu este susţinută de niciun cadru legal şi atunci îi îndemnăm pe români să încalce legea, ceea ce nu este corect. (...)

Trebuie să fim foarte atenţi aici. Dacă Executivul vine cu un cadru legal nou, cu o ordonanţă de urgenţă prin care va spune că se interzice debranşarea în această perioadă, pentru că am făcut-o şi noi în stare de urgenţă, sau nu se plătesc penalităţi la facturi nu ştiu câte luni sau permitem ca facturile să fie plătite până în septembrie, pentru că asta este iarăşi o soluţie pe care putem să o facem după ce avem compensare ş.a.m.d. şi dacă există încă oameni care au probleme, trebuie să le permitem să plătească factura pe o perioadă mai lungă de timp", a afirmat Cîţu la Antena 3.

„Nu putem să plătim toate facturile pentru toată lumea, pentru că asta nu înseamnă decât să luăm de la unii şi să dăm la alţii şi nu ajungem nicăieri. Trebuie să vedem care sunt priorităţile, consumatorul vulnerabil şi apoi să le luăm pe rând, care sectoare sau ce parte din economie trebuie ajutată şi cum să o ajutăm ca să avem o economie mai târziu”, a mai spus Cîţu.

Potrivit acestuia, criza preţurilor la energie a pornit din exterior, dar România ar fi trebuit să se pregătească de mai mult timp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici