Florin Cîţu, despre salariile bugetarilor: Nu putem discuta despre tăieri

  • Florin Cîţu a spus, luni, că salariile bugetarilor au fost majorate deja
  • Ministrul Finanţelor susţine că nu se poate discuta despre tăieri după ce au crescut salariile
  • Este încrezător că deficitul nu va atinge 4,8% în acest an
6148 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, despre salariile bugetarilor: Nu putem discuta despre tăieri

Florin Cîţu: Nu putem să discutăm despre tăieri după ce deja au crescut salariile

Salariile bugetarilor rămân neatinse în 2020. După ce Guvernul Orban a plafonat salariile, ministrul Finanţelor spune că acestea nu vor fi tăiate.

„Bugetul deja este construit în 2020, ştiam că vine procedura de deficit excesiv, salariile deja au crescut în sistemul bugetar, nu putem să discutăm despre tăieri după ce deja au crescut salariile”, a spus Florin Cîţu, la audierea în comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

Florin Cîţu este încrezător că deficitul nu va fi de 4,8%, aşa cum spune Consiliul Fiscal. Diferenţa se va reduce spre finalul anului, spune ministrul.

„M-am uitat, bineînţeles că sunt diferenţe, ei pornesc şi de la un deficit puţin mai diferit pentru 2019. Sunt diferenţe şi cu Comisia Europeană. Dar veţi vedea că în timp aceste diferenţe se vor micşora. În functţe de execuţia bugetară, eu aşa sper. Am discuţii permanente cu Consiliul fiscal, cu banca centrală, cu Comisia europeană”, a mai spus Florin Cîţu.

Comisia Europeană a declanşat, vineri, procedura de deficit excesiv în cazul României, Executivul European adoptând un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici