Florin Cîţu: E fals că bugetul Ministerului Educaţiei a fost tăiat. El a crescut cu un miliard de lei

Florin Cîţu a declarat că este falsă informaţia potrivit căreia a fost tăiat din bugetul pentru Educaţie. Ministrul de Finanţe a precizat că suma alocată pentru 2020 este cu un miliard de lei mai mare, comparativ cu anul în curs.

979 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: E fals că bugetul Ministerului Educaţiei a fost tăiat. El a crescut cu un miliard de lei

Florin Cîţu: E fals că bugetul Ministerului Educaţiei a fost tăiat. El a crescut cu un miliard de lei

"Voi urmări lunar la fiecare minister care va fi execuţia, în funcţie de execuţia bugetară vom vedea şi rectificarea bugetară. Şi că tot suntem la bani, am văzut că există în spaţiul public o informaţie despre Ministerul Educaţiei, ştire falsă, că şi acolo ar fi fost tăiat bugetul. La Ministerul Educaţiei, bugetul este cu un miliard mai mare. Şi cel cu cercetarea, pentru că ştiţi că Ministerul Educaţiei este împreună cu cercetarea, şi acel buget creşte. Nu există, la educaţie şi sănătate nu sunt bugete mai mici", a afirmat Florin Cîţu, marţi, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a afirmat, marţi, că instituţia a primit mai puţini bani pentru investiţii de la buget, dar că lucrurile trebuie privite integrat şi că priorităţile sale rămân în aceste condiţii cele pe care şi le-a asumat încă de la începutul mandatului.

Bugetul Ministerului Educaţiei pentru anul 2020 este de 32,8 miliarde de lei, mai mare cu 2,5% faţă de execuţia din 2019 (29,4 miliarde de lei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici