#TrebuieSaRepornimBusinessul  Florin Cîţu spune că ”România va ieşi din criză mai bine decât ne aşteptăm”, dar uită că sute de mii de români au rămas fără locuri de muncă

  • Ministrul Finanţelor este optimist în ceea ce priveşte economia României.
  • Florin Cîţu spune că firmele îşi plătesc taxele la stat, dar un milion de români au rămas fără locuri de muncă.
  • IMM Invest nu este funcţional nici în a şasea zi de la lansare.
2567 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu spune că ”România va ieşi din criză mai bine decât ne aşteptăm”, dar uită că sute de mii de români au rămas fără locuri de muncă

Florin Cîţu spune că ”România va ieşi din criză mai bine decât ne aşteptam”, dar uită că sute de mii de români au rămas fără locuri de muncă

Ministrul Finanţelor anunţă că economia României arată mai bine decât se aştepta, dar undele date din business îl contrazic, spune Adelina Mihai, jurnalist la Ziarul Financiar.

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că impactul crizei generate de Covid-19 asupra economiei româneşti a fost mai mic decât în alte ţări europene. Şeful de la Finanţe este optimist că România va ieşi mai bine din această criză decât se prevedea, mai ales că firmele, porivit acestuia, şi-au plătit taxele, iar 90% dintre companiile din ţară sunt IMM-uri.

”Oamenii de afaceri nu ştiu de unde să mai taie din costuri că să supravieţuiască acestei perioade, în vreme ce un milion de angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar alţi 200 de mii şi-au pierdut locul de muncă. Ministrul Finanţelor vorbeşte despre IMM-uri şi de faptul că firmele îşi plătesc taxele la stat, însă uită să spună că IMM Invest, tocmai programul guvernamental de sprijin pentru antreprenorii din firmele mici şi mijlocii, nu este funcţional în a şasea zi de la lansare”, spune Adelina Mihai, jurnalist la Ziarul Financiar.

Guvernul estimează o scădere economică de 1,9% pentru anul aceta, în vreme ce FMI, agenţiile de rating şi băncile comerciale vâd o scădere a economiei de cel puţîn 5%. Criză actuală va lasă urme adânci în economia românească, iar o dovadă în acest sens o vor arăta execuţiile bugetare din următoarele luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici