FMI a finalizat prima evaluarea a programului Republicii Moldova

Board-ul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a finalizat prima etapă din analiza mecanismului extins de creditare şi a mecanismului extins de finanţare a Republicii Moldova care vizează eliberarea unei tranşe de 21,5 milioane de dolari, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.

115 afișări
Imaginea articolului FMI a finalizat prima evaluarea a programului Republicii Moldova

FMI a finalizat prima evaluarea a programului Republicii Moldova

„Politica monetară este concentrată pe stabilitatea preţului şi pe un regim flexibil al ratei de schimb”, se arată în comunicatul publicat de FMI.

Pe 7 noiembrie 2016, FMI a aprobat programul cu Republica Moldova în valoare de aproximativ 178,7 de milioane dolari. Finalizarea evaluării va permite eliberarea unei tranşe către Republica Moldova de aproape 21,5 milioane de dolari.

FMI estimează că economia ţării va creşte cu 4,5% în 2017, mai mult decât creşterea prevăzută anterior.

Instituţia transmite că în sectorul financiar se finalizează evaluările celor mai mari bănci, realizându-se un progres în ceea ce priveşte guvernanţa bancară şi transparentizarea acţionariatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici