FMI are nevoie de o soluţie rapidă privind conducerea, după arestarea lui Strauss-Kahn

FMI are nevoie de o soluţie rapidă privind conducerea, deoarece arestarea şefului instituţiei, Dominique Strauss-Kahn, nu trebuie să creeze un vid de putere în timpul eforturilor de stabilizare a crizei datoriilor din Europa, a declarat un oficial al Băncii Centrale Europene (BCE), potrivit Reuters.

538 afișări
Imaginea articolului FMI are nevoie de o soluţie rapidă privind conducerea, după arestarea lui Strauss-Kahn

FMI are nevoie de o soluţie rapidă privind conducerea, după arestarea lui Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Strauss-Kahn a jucat un rol important în restructurarea şi transformarea FMI într-o instituţie mai activă. Presupun că s-au făcut pregătiri pentru această întâlnire (de luni, n.r.), dar ar fi regretabil dacă ar apărea un vid de putere. Este în intresul tuturor să sperăm că va exista rapid o soluţie clară şi că Fondul îşi păstrează capacitatea de acţiona", a afirmat, luni, Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor BCE, după ce a fost întrebat într-o conferinţă de presă referitor la impactul arestării şefului FMI asupra reuniunii de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Reprezentanţii statelor din zona euro participă luni la o reuniune pentru a aproba un pachet financiar destinat susţinerii Portugliei, cu noi condiţii, propuse de Finlanda, însă discuţiile vor fi umbrite de arestarea lui Strauss-Kahn la New York pentru agresiune sexuală, inclusiv tentaivă de viol.

FMI va continua să aibă un rol pozitiv în Europa, indiferent de evoluţia cazului şefului instituţiei, a adăugat Nowotny.

Strauss-Kahn va fi înlocuit la reuniunea miniştrilor europeni de directorul general adjunct al FMI Nemat Shafik.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici