FMI cere premierului italian Matteo Renzi să continue reformele pentru susţinerea creşterii

Economia Italiei iese treptat din cea mai lungă recesiune cu care s-a confruntat economia ţării în ultimele decenii, iar premierul Matteo Renzi trebuie să continue ferm programul ambiţios de reforme pentru a elimina slăbiciunile structurale şi pentru relansarea creşterii, potrivit FMI.

274 afișări
Imaginea articolului FMI cere premierului italian Matteo Renzi să continue reformele pentru susţinerea creşterii

Matteo Renzi (AFP / Mediafax Foto)

În raportul anual de ţară, publicat după consultările bilaterale care au avut loc în iunie, FMI confirmă estimările de creştere a economiei Italiene la 0,7% în 2015 şi 1,2% în 2016, relatează MarketWatch.

Fondul cere autorităţilor de la Roma să se folosească de această fereastră de oportunitate pentru a continua reformele de modernizare a sistemului politic şi economic.

"Redresarea este fragilă, iar pe termen mediu perspectivele sunt limitate de problemele structurale, şomajul ridicat, slăbiciunea finanţelor publice şi nivelul ridicat al datoriei publice", se arată în raport.

Experţii FMI consideră că redresarea ar fi susţinută de consolidarea finanţelor băncilor şi companiilor, inclusiv printr-o nouă legislaţie a insolvenţei şi criterii standar ale băncilor pentru analizarea viabilităţii companiilor mici şi mijlocii.

Raportul FMI cere autorităţilor şi echilibrarea fiscală pentru reducerea taxelor ridicate pe forţa de muncă şi capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici