FMI îmbunătăţeşte perspectivele de creştere economică la nivel global, inclusiv în Uniunea Europeană

  • FMI a îmbunătăţit perspectivele de creştere economică la nivel mondial, inclusiv în Uniunea Europeană
  • FMI: Economia mondială ar urma să înregistreze o creştere economică de 6,0% în 2021
  • FMI: Zona euro ar urma să aibă o creştere economică de 4,4% în 2021
173 afișări
Imaginea articolului FMI îmbunătăţeşte perspectivele de creştere economică la nivel global, inclusiv în Uniunea Europeană

Economia mondială ar urma să înregistreze o creştere economică de 6,0% în 2021, iar zona euro de 4,4%, conform noilor estimări ale Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit perspectivele de creştere economică, inclusiv în Uniunea Europeană, conform unui raport publicat marţi.

Potrivit noilor estimări, la nivel mondial, creşterea economică ar urma să fie de 6,0% în 2021 şi de 4,4% în 2022, în creştere uşoară faţă de estimările anunţate în ianuarie.

Zona euro ar urma să aibă o creştere economică de 4,4% în 2021 şi de 3,8% în 2022, în timp ce la nivelul întregii Uniuni Europene valoarea PIB-ului ar urma să înregistreze o creştere de 4,4% în 2021 şi 3,9% în 2022.

Economia Statelor Unite ar putea atinge o creştere de 6,4% în 2021 şi de 3,5% în 2022, în timp ce în China creşterea economică este estimată a fi de 8,4% în 2021 şi de 5,6% în 2022.

Germania ar putea înregistra o creştere economică de 3,6% în 2021, Franţa de 5,8%, iar Marea Britanie de 5,3%, potrivit estimărilor FMI. Economia Rusiei ar urma să aibă o creştere de 3,8% în 2021.

"Decalajele dintre ţări se explică prin diferenţele în politicile de sănătate publică", explică Fondul Monetar Internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici