FMI îndeamnă China să stimuleze vaccinările COVID şi să sprijine sectorul imobiliar

Fondul Monetar Internaţional a îndemnat miercuri China să crească ratele de vaccinare COVID-19 şi să acorde un sprijin mai solid sectorului său imobiliar pentru a restabili încrederea investitorilor şi a reduce riscurile generate de încetinirea economiei mondiale şi de preţurile ridicate la energie.

131 afișări
Imaginea articolului FMI îndeamnă China să stimuleze vaccinările COVID şi să sprijine sectorul imobiliar

FMI îndeamnă China să stimuleze vaccinările COVID şi să sprijine sectorul imobiliar

Specialiştii FMI au stabilit să menţină previziunile de creştere a PIB-ului Cinei emise în octombrie. Acestea prevăd o creştere de 3,2% în 2022 şi de 4,4% în 2023, în condiţiile ridicării treptate a restricţiilor din cadrul strategiei „Zero-COVID".

„Deşi strategia Zero-COVID a devenit mai agilă în timp, combinaţia dintre variantele COVID mai contagioase şi lacunele persistente în vaccinare au dus la apariţia unor blocaje mai frecvente, ceea ce a avut efecte asupra consumului şi investiţiilor private, inclusiv în locuinţe. Pe viitor, o nouă recalibrare a strategiei COVID ar trebui să fie bine pregătită şi să includă stimularea ritmului de vaccinare şi menţinerea acestuia la un nivel ridicat pentru a se asigura că protecţia este păstrată", a declarat Gita Gopinath, prim-adjunctul directorului general adjunct al FMI, prin intermediul unui comunicat citat de Reuters.

Comentariile vin în contextul în care autorităţile chineze se confruntă cu o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID, ceea ce a adâncit îngrijorarea cu privire la economie şi a diminuat speranţele unei redeschideri rapide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici