FMI nu a decis încă eliberarea a jumătate din următoarele două tranşe pentru buget

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks, a declarat, joi, că o decizie în privinţa eliberării a jumătate din următoarele două tranşe către bugetul de stat nu a fost luată încă, acest lucru urmând să fie stabilit după discuţiile din următoarele zile.

11 afișări
Imaginea articolului FMI nu a decis încă eliberarea a jumătate din următoarele două tranşe pentru buget

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks (Imagine: Mediafax Foto)

La ora transmiterii acestei ştiri, Franks se află într-o întâlnire cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

O misiune a FMI, condusă de Franks, se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

O misiune a FMI s-a aflat la Bucureşti, în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, pentru a doua revizuire a acordului stand-by, dar România nu a îndeplinit toate condiţiile pentru finalizarea procedurii.

Ulterior, în decembrie, o misiune a FMI s-a aflat la Bucureşti pentru discuţii tehnice în ceea ce priveşte bugetul pe 2010, însă încheierea evaluării, necesară pentru acordarea celei de-a treia tranşe, a fost amânată pentru luna ianuarie.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

La începutul lunii mai, FMI a virat prima tranşa din împrumut (aproximativ 4,8 miliarde de euro), care a intrat la rezerva BNR, iar în luna septembrie a acordat şi banii aferenţi celei de-a doua tranşe din împrumutul stand-by (1,85 miliarde euro), din care jumătate au intrat la rezerva valutară a Băncii Naţionale a României şi jumătate în contul Trezoreriei statului aflat la BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici