FMI reduce prognoza de creştere economică pentru România

Fondul Monetar Internaţional apreciază că România va avea în acest an o creştere economică de 4%, sub prognoza anunţată în vară, precum şi o inflaţie de 4,7% şi un deficit de cont curent de 3,5% din PIB, potrivit raportului "World Economic Outlook" lansat marţi.

768 afișări
Imaginea articolului FMI reduce prognoza de creştere economică pentru România

FMI reduce prognoza de creştere economică pentru România

"Economia României a înregistrat o creştere solidă de 6,9% în 2017 ca urmare a stimulentelor fiscale şi a cererii externe puternice. Creşterea ar urma să încetinească până la 4% în 2018 şi la 3,4% în 2019 (cu 1,1%, respectiv 0,1% sub estimările din aprilie 2018), pe măsură ce stimulentele se vor tempera", se arată în raport.

În septembrie Alejandro Hajdenberg, reprezentantul instituţiei în România, anunţa că fondul analizează posibilitatea de a reduce, în octombrie, prognoza de creştere economică de la 5,1%, cât era estimarea atunci, la 4,4% sau 4,5%. Prognoza anunţată în iunie era construită pe datele din luna martie 2018.

Pe termen mediu, FMI prognozează o decelerare a creşterii economice a României către intervalul 3-3,5%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici