FMI şi-a revizuit în scădere estimările pentru economia britanică

  • Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit în scădere estimările pentru economia britanică
  • La începutul lunii, datele Fondului atingeau un declin de 9,8%.
267 afișări
Imaginea articolului FMI şi-a revizuit în scădere estimările pentru economia britanică

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit în scădere estimările pentru economia britanică. Organizaţia a declarat că produsul intern brut (PIB) al Regatului Unit va înregistra un declin de 10,4% până la sfârşitul anului, anunţă Sky News.

La începutul lunii, datele Fondului atingeau un declin de 9,8%. FMI a pus ultimele previziuni pe seama „turbulenţelor alimentate de al doilea val” şi a devenit mai rezervat în ceea ce priveşte recuperarea din 2021, de la o creştere de 5,9% săptămânile trecute la 5,7% în prezent. În consecinţă, PIB-ul va rămâne în următorii doi ani la 3-6% sub nivelurile pre-pandemie.

Marea Britanie a împrumutat 208,5 miliarde de lire de la începutul pandemiei – cu 174,5 miliarde mai mult decât anul trecut – pentru a acoperi măsurile de susţinere a economiei pe fondul crizei provocate de coronavirus.

Datoria naţională a ajuns astfel la 103,5% din PIB, cel mai înalt nivel din 1960 încoace, conform The Guardian.

FMI spune că Regatul Unit are capacitatea de a creşte cheltuielile privind ajutoarele sociale şi investiţiile în infrastructură pentru a limita efectele economice ale celui de-al doilea val.

Totodată, Fondul i-a sugerat Băncii Angliei să continue finanţările şi să menţină ratele dobânzilor la un nivel cât mai scăzut.

Având în vedere că au rămas doar câteva săptămâni pentru a negocia un acord comercial cu Bruxellesul în contextul Brexitului, directorul FMI – Kristalina Georgieva – a declarat că Uniunea Europeană şi Marea Britanie trebuie să pună deoparte neînţelegerile sau să rişte în caz contrar deteriorarea unei relaţii deja şubrede.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici