FMI: Sunt necesare mai multe date fiscale înainte de reducerea contribuţiilor sociale

FMI şi Guvernul au convenit că trebuie analizate mai multe date fiscale înainte de o decizie privind scăderea contribuţiilor sociale, a declarat luni şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, care a adăugat că de performanţa fiscală depinde şi creşterea salarială în sectorul bugetar în 2012.

178 afișări
Imaginea articolului FMI: Sunt necesare mai multe date fiscale înainte de reducerea contribuţiilor sociale

FMI: Sunt necesare mai multe date fiscale înainte de reducerea contribuţiilor sociale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Am agreat cu Guvernul că este nevoie să vedem mai multe date privind situaţia fiscală, care să demonstreze că este loc pentru reduceri ale contribuţiilor sociale. Cheia este să te asiguri că ai suficienţi bani atât pentru 2011, cât şi pentru 2012, ca să poţi reduce contribuţiile sociale sau să iei altfel de măsuri", a spus Franks într-o conferinţă de presă.

De performanţa fiscală a României din perioada următoare vor depinde şi majorările de salarii promise în sectorul bugetar, astfel încât remuneraţiile se apropie de nivelul anterior reducerii cu 25%, în iunie 2010.

"Cu cât scade mai mult numărul angajaţilor, cu atât mai mult loc va fi pentru creşteri de salarii. Este prematur să speculăm cât de mult spaţiu va fi în bugetul de anul viitor pentru creşteri de salarii, dar cred că lucrurile se îndreaptă în direcţia cea bună pentru a crea spaţiu suplimentar în această zonă", explicat Franks.

El a arătat că la discuţiile privind bugetul pe 2012 va fi analizat şi cât spaţiu va rămâne pentru creşteri de salarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici