Fondul american Varde licitează agresiv pentru cumpărarea Bancpost

Fondul american Varde, care administrează 12 miliarde de dolari, licitează pentru achiziţia Bancpost, încercând să intre pe piaţa bancară românescă, potrivit unor surse de pe piaţă citate de Ziarul Financiar.

1438 afișări
Imaginea articolului Fondul american Varde licitează agresiv pentru cumpărarea Bancpost

Fondul american Varde licitează agresiv pentru cumpărarea Bancpost

Ofertele financiare pentru Bancpost trebuiau depuse săptămâna trecută, procesul fiind administrat de bancherii de la Mediobanca, o bancă de investiţii din Milano, şi HSBC, care are sediul în Londra, conform sursei citate.

Potrivit ZF, Banca Transilvania deţinea poziţia favorită pentru achiziţia Bancpost. Mai mulţi analişti consideră această tranzacţie ideală pentru piaţa bancară românească, având în vedere necesitatea consolidării şi câştigării de cote de piaţă de către jucătorii existenţi, nu împărţirea pieţei cu un alt jucător nou.

Fondul Varde se concentrează pe credit şi strategii de investiţii. Compania a fost fondată în 1993, în Minnesota, de trei investitori. În prezent, Varde are peste 250 de angajaţi şi birouri în toată lumea, punându-şi serviciile la dispoziţia fundaţiilor, a fondurilor de pensii şi a corporaţiilor. Până acum, firma a investit 50 de miliarde de dolari. Biroul din Londra administrează operaţiunile europene, iar cel din Singapore pe cele din zona Asia Pacific.

Bancpost a fost înfiinţată în iulie 1991. În noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine acţionarul majoritar al Bancpost. Grupului Eurobank este o instituţie bancară europeană cu active totale de 65,7 miliarde de euro şi capital privat majoritar. Eurobank a decis, la începutul anului, să scoată la vânzare operaţiunile Bancpost din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici