Fondul de investiţii Silver Lake ar putea face o ofertă de preluare pentru Yahoo!

Fondul american de investiţii Silver Lake vrea să preia Yahoo! şi analizează lansarea unei oferte, au declarat vineri două surse implicate în discuţii, transmite Bloomberg.

168 afișări
Imaginea articolului Fondul de investiţii Silver Lake ar putea face o ofertă de preluare pentru Yahoo!

Fondul de investiţii Silver Lake ar putea face o ofertă de preluare pentru Yahoo!

În cadrul acordului, Silver Lake ar urma să vândă activele din Asia ale Yahoo!, iar apoi ar încerca să redreseze operaţiunile de bază şi să găsească un cumpărător pentru acestea, au spus sursele.

Reprezentanţi ai fondului au abordat alte companii pentru a atrage interesul de preluare a activităţilor de bază ale companiei de Internet, a spus una dintre surse.

Preşedintele Yahoo!, Roy Bostock, a concediat-o săptămâna trecută pe Carol Bartz, director general al companiei, după ce eforturile ei de a concura cu succes Google şi Facebook au eşuat.

Activele din Asia ale Yahoo!, care includ o participaţie de 43% la Alibaba Group Holding, combinate cu scăderea cotaţiei acţiunilor grupului, fac din acesta o ţintă de preluare, potrivit analiştilor de la Deutsche Bank Securities şi Thornburg Investment Management.

Reprezentanţii Yahoo! şi ai Silver Lake nu au fost disponibili pentru comentarii.

Blogul AllThingsDigital, specializat în sectorul tehnologic, a relatat recent că mai multe companii pregătesc oferte de preluare a Yahoo! şi au intrat în contact cu conducerea companiei, iar Silver Lake este unul dintre posibilii cumpărători.

Un fond de investiţii ar fi probabil interesat de participaţiile Yahoo! la Alibaba şi Yahoo Japan, care reprezintă circa 80% din capitalizarea de piaţă a companiei.

Alte active ale Yahoo! includ servicii de e-mail, mesagerie instant şi portaluri de ştiri şi informaţii, care generează venituri din publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici