Fondul European de Stabilitate Financiară, retrogradat de S&P cu o treaptă, de la AAA la AA+

Fondul European de Stabilitate Financiară a pierdut calificativul "AAA", fiind retrogradat cu o treaptă, la "AA+", de către agenţia de rating Standard and Poor's, care nu a exclus revenirea la calificativul "AAA" în cazul în care vor fi oferite garanţii suplimentare.

352 afișări
Imaginea articolului Fondul European de Stabilitate Financiară, retrogradat de S&P cu o treaptă, de la AAA la AA+

Fondul European de Stabilitate Financiară, retrogradat de S&P cu o treaptă, de la AAA la AA+ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia este consecinţa retrogradării Franţei şi Austriei, state din zona euro care aveau calificativele "AAA" şi permiteau Fondului European de Stabilitate Financiară, prin garanţiile lor, să beneficieze de cel mai înalt rating al S&P.

Într-un comunicat, S&P precizează totuşi că ar putea revizui calificativul FESF. "Dacă vom constata că obligaţiunile pe termen lung ale FESF vor fi susţinute deplin prin garanţii ale statelor membre ce beneficiază de calificativul AAA, am putea reveni la AAA", precizează S&P.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici