Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de la Londra la sfârşitul lui 2011

Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de Valori de la Londra la sfârşitul anului viitor, a declarat, luni, Mark Mobius, preşedinte director general al Franklin Templeton, companie care va administra activele fondului.

27 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de la Londra la sfârşitul lui 2011

Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa de la Londra la sfârşitul lui 2011 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Listarea de la Londra cred că va fi undeva la sfârşitul anului viitor deoarece perioada de pregătire necesită cam 6-9 luni. Listarea implică multe schimbări structurale. Va trebui să obţinem suportul brokerilor de acolo. Trebuie să facem roadshow-uri în care să explicăm investitorilor din SUA, China şi alte ţări, cine este România, unde este România. Trebuie să punem România pe hartă prin administrarea fondului", a afirmat Mobius, prezent la Adunarea Generală a Acţionarilor.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, luni, în cadrul adunării generale, numirea companiei britanice Franklin Templeton Investment Management ca administrator unic al fondului.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Activele Fondului Proprietatea sunt de circa 11 miliarde de lei.

Statul deţine, prin intermediul Ministerului Finenţalor Publice, 49,01% din capitalul Fondului Proprietatea, iar restul titlurilor se află în posesia persoanelor deposedate abuziv şi a unor investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici