Fondurile suplimentare alocate pentru "Prima casă" vor fi puse de luni la dispoziţia băncilor

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, sumă totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanţii pentru programul „Prima Casă”, fondurile urmand sa fie disponibile finantatorilor de luni, 10 octombrie.

1945 afișări
Imaginea articolului Fondurile suplimentare alocate pentru "Prima casă" vor fi puse de luni la dispoziţia  băncilor

Fondurile suplimentare alocate pentru "Prima casă" vor fi puse de luni la dispoziţia băncilor

Finanţatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen şi Unicredit.

Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanţii care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului „Prima casă” a fost adoptată de Guvern în şedinţa din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare la finanţatori.

Plafonul de garanţii pentru anul 2016 al Programului „Prima casă” a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

În total, de la lansarea Programului în 2009 şi până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanţii în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei.

În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici