Fondurile UE alocate pentru dezvoltare rurală, dar neutilizate în acest an, pot fi cheltuite în anii următori

Fondurile UE alocate pentru dezvoltare rurală neutilizate de către statele membre în anul curent, pot fi cheltuite în anii următori, iar bugetul alocat statelor membre pentru perioada de programare 2014 -2020, aşa cum a fost aprobat prin legislaţia comunitară, nu va fi afectat, precizează MADR

800 afișări
Imaginea articolului Fondurile UE alocate pentru dezvoltare rurală, dar neutilizate în acest an, pot fi cheltuite în anii următori

Fondurile UE alocate pentru dezvoltare rurală, dar neutilizate în acest an, pot fi cheltuite în anii următori (Imagine: Vava Marius/ Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MDAR) a făcut aceste precizări în urma unor informaţii apărute în mass-media potrivit cărora banii europeni pe care România nu îi va cheltui anul acesta vor fi realocaţi altor state membre.

"Conform procedurilor, statele membre transmit anual Comisiei Europene estimări privind decontul fondurilor pentru proiectele finanţate în domeniul dezvoltării rurale, politicii de coeziune, pescuit, etc. În general, estimarea este mai mare decât fondurile care ajung să fie utilizate efectiv. Comisia Europeană blochează în cont sumele estimate, însă pe parcursul anului financiar şi pe baza analizei utilizării efective a fondurilor solicitate de către statele membre, poate propune utilizarea către alte destinaţii prioritare ale Uniunii Europene a unei părţi din fondurile reprezentând diferenţa dintre suma solicitată şi cea cheltuită", explică MDAR.

Sursa citată subliniază faptul că în acest an, printre "priorităţi" ale Uniunii Europene se regăseşte şi gestionarea situaţiei migranţilor.

"Precizăm faptul că bugetul alocat statelor membre pentru perioada de programare 2014-2020, aşa cum a fost aprobat prin legislaţia comunitară, nu va fi afectat. Mai exact, fondurile neutilizate de către statele membre, inclusiv de România, în acest an, pot fi cheltuite în anii următori. Prin urmare, fondurile pentru dezvoltare rurală alocate României, ca şi fondurile alocate tuturor celorlalte state membre, rămân intacte, neoperându-li-se reduceri", se mai spune în comunicatul MDAR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici