Ford a angajat primii roboţi cu patru picioare la fabrica din Michigan. Cât au costat şi ce trebuie să facă

  • Robotul are patru picioare şi arată ca un câine
  • Inginerii l-au poreclit Fluffy
  • Maşinăria a costat 74 500 de doalri
1080 afișări
Imaginea articolului Ford a angajat primii roboţi cu patru picioare la fabrica din Michigan. Cât au costat şi ce trebuie să facă

Ford a angajat primii roboţi cu patru picioare la fabrica din Michigan. Cât au costat şi ce sarcini au

Un robot care arată precum un câine vine în ajutorul inginerilor de la Ford. Robotul este poreclit Fluffy şi îi ajută pe ingineri să optimizeze spaţiul ca să facă loc pentru noi linii de producţie. Robotul este dezvoltat de firma de robotică Boston Dynamics. 

Robotul este dotat cu cameră 360 de grade, ceea ce îi permite să evite obstacolele din jur, dar poate şi urca scările sau ajunge în zonele greu accesibile. În plus, robotul nu riscă să fie electrocutat sau radiat. Maşinăria i-a costat pe cei de la Ford peste74 de mii de dolari. Pe lângă Fluffy cei de la Ford utilizează şi un alt robot, Spot, tot pentru sarcini asemănătoare, de la aceeaşi companie.

Ford a început deja utilizarea lor în fabrica din Michigan şi consideră această inovaţie ca fiind foarte utilă pentru eficientizarea activităţii în producţie.

Boston Dynamics comercializează mai multe tipuri de roboţi. Pe lângă  robotul-câine, mai au un humanoid, dar şi alte modele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici