Ford a urcat în martie pe primul loc în SUA în funcţie de vânzări, pentru prima oară în 13 ani

Ford Motor a devansat în martie General Motors (GM) în funcţie de vânzările din Statele Unite, ocupând prima poziţie pe piaţă pentru prima oară în aproape 13 ani, relatează Bloomberg.

57 afișări
Imaginea articolului Ford a urcat în martie pe primul loc în SUA în funcţie de vânzări, pentru prima oară în 13 ani

Ford a urcat în martie pe primul loc în SUA în funcţie de vânzări, pentru prima oară în 13 ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vânzările Ford au urcat cu 19% faţă de intervalul similar din 2010, la 212.777 vehicule, în timp ce General Motors a înregistrat o creştere de 10%, la 206.621 unităţi.

Este prima oară din 1998, când producţia General Motors a fost afectată de o grevă în perioada iulie-august, când Ford a devansat GM în privinţa vânzărilor.

Reprezentanţii GM şi Ford au refuzat să comenteze.

Jessica Caldwell, analist la Edmunds.com, a declarat că vânzările Ford au fost susţinute de ofertele care au atras cumpărătorii.

Ea a adăugat că Ford a beneficiat şi de gama de modele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburanţi, în condiţiile creşterii preţului benzinei.

Potrivit companiei de analiză a pieţei Autodata, Ford a avut anul trecut o cotă de piaţă de 16,7%, în creştere cu 1,2 puncte procentuale, în timp ce cota GM a scăzut cu 0,7 puncte, la 19,1%.

Al treilea mare producător auto american, Chrysler Group, a raportat o creştere de 31% a vânzărilor, peste estimări.

La nivelul pieţei americane, vânzările au avansat cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la un nivel care implică livrări anuale de 13,1 milioane vehicule, cu mult peste nivelul de 11,6 milioane unităţi comercializate în 2010, conform Autodata.

Cutremurul din Japonia nu a avut în martie un impact asupra vânzărilor auto din Statele Unite, deşi au existat unele probleme minore, de aprovizionare şi producţie.

Toyota Motor a raportat o scădere de 6% a vânzărilor în martie, uşor peste aşteptări, dar livrările Honda Motor şi Nissan au crescut puternic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici