Ford Motor, dat în judecată pentru un defect care produce accelerarea involuntară a maşinii

Ford Motor a fost dat în judecată de clienţi din 14 state americane, care susţin că unele dintre vehiculele produse au un defect electronic care duce la accelerarea neintenţionată a acestora, iar grupul nu a luat măsuri de siguranţă pentru prevenirea accidentelor.

328 afișări
Imaginea articolului Ford Motor, dat în judecată pentru un defect care produce accelerarea involuntară a maşinii

Ford Motor, dat în judecată pentru un defect care produce accelerarea involuntară a maşinii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reclamaţiei făcute la un tribunal federal din Huntington, Virginia de Vest, sistemul electronic de acceleraţie poate prelua controlul asupra pedalei, iar şoferii nu mai pot opri vehiculul, relatează Bloomberg.

Ford a adăugat un sistem suplimentar de frânare (Brake override system) la maşinile din America de Nord, în 2010, dar măsura nu a inclus şi modelele mai vechi, se arată în plângere.

Reclamanţii solicită, în procesul colectiv, despăgubiri pentru că ar fi plătit prea mult, în perioada 2002-2010, pentru maşini cu defecte.

"Ford ar fi putut şi ar fi trebuit să prevină pericolele prezentate de aceste incidente previzibile, prin măsuri de siguranţă în cazul apariţiei unor defecţiuni. Ford a ascuns defectul clienţilor", se arată în plângere.

Modelele menţionate în reclamaţie sunt Ford Mustang, din 2005-2010, Mercury Cougar, din 2002-2005, şi Ford Explorer, din 2004-2010.

Plângerea a fost făcută de 19 reclamanţi, care reprezintă proprietari de vehicule Ford din 14 state americane, între care Virginia de Vest, New York, Illinois şi Florida.

"Anticipăm că până vom ajunge la proces, vom avea reprezentanţi din 50 de state. Este o problemă serioasă care afectează clienţi la nivelul SUA", a declarat Adam Levitt, avocat al reclamanţilor.

Procesul este similar cu acţiunile colective întreprinse de clienţi împotriva Toyota Motors, care au acuzat că rechemările în service pentru probleme legate de accelerarea involuntară au afectat valoarea vehiculelor în SUA.

Toyota a ajuns anul trecut la un acord cu clienţii care au reclamat scăderea valorii maşinilor, pentru plata unor despăgubiri de 1,1 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici