Ford va prezenta la Geneva minivanul B-Max, produs la Craiova

Ford Europe va prezenta la Salonul Auto de la Geneva, din perioada 3-13 martie, modelul B-Max, un minivan (automobil de familie de mici dimensiuni) care va fi intra în producţie până la sfârşitul anului la uzina de la Craiova, potrivit Automotive News Europe.

60 afișări
Imaginea articolului Ford va prezenta la Geneva minivanul B-Max, produs la Craiova

Ford va prezenta la Geneva minivanul B-Max, produs la Craiova (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

O sursă citată de Automotive News Europe a arătat că modelul va intra pe piaţă la începutul anului viitor.

Un purtător de cuvânt al Ford Europe a reiterat afirmaţiile anterioare ale oficialilor companiei, afirmând că este vorba despre un model din segmentul B care va intra în producţie la începutul anului 2012.

Modelul se va numi cel mai probabil B-Max şi va fi cel mai mic minivan oferit de Ford în Europa, într-o gamă care include automobilul de mărime medie C-Max şi modelele mari S-Max şi Galaxy.

Segmentul B a debugat în 2008 cu modelul subcompact Fiesta, iar B-Max va avea cel mai probabil cinci locuri şi uşi laterale culisante, a afirmat sursa citată.

Principalul concurent al noului B-Max va fi Opel Meriva, minivanul cu cele mai bune vânzări în Europa în ultimii ani.

Ford Fusion s-a apropiat cel mai mult de Meriva în 2007, cu 82.696 unităţi vândute faţă de 132.715 pentru modelul Opel, potrivit firmei de cercetare de piaţă JATO Dynamics.

Modelul Fusion, lansat în 2002, a început să îmbătrânească, coborând anul trecut pe locul al cincilea în Europa în clasa sa.

Ford a anunţat anterior că va construi la Craiova circa 150.000 de unităţi din segmentul B în fiecare an, dintre care 80% vor fi exportate.

Ford mai produce la Craiova, din 2009, modelul Transit Connect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici