FORT: Distribuitorii de carburanţi trebuie să afişeze toate taxele suportate de cumpărători

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită distribuitorilor de carburanţi din România să afişeze defalcat toate taxele suportate de cumpărători la un litru de carburant, într-un loc cât mai vizibil, la intrarea în staţiile de alimentare sau la casa de marcat.

72 afișări
Imaginea articolului FORT: Distribuitorii de carburanţi trebuie să afişeze toate taxele suportate de cumpărători

FORT: Distribuitorii de carburanţi trebuie să afişeze toate taxele suportate de cumpărători (Imagine: Shutterstock)

"Atât timp cât Guvernul refuză prezentarea în mod transparent a componentelor (taxe, accize, redevenţe, etc.) din preţul carburanţilor, furnizorii au ocazia astfel să demonstreze buna credinţă în raport cu consumatorul", se arată într-un comunicat al FORT.

Potrivit federaţiei, în cazul în care nici guvernul, nici distribuitorii de combustibil nu afişează transparent componenţa preţului înseamnă că "între Guvern şi furnizori există de fapt o înţelegere de tip cartel".

Carburanţii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţul a avansat cu 13%. Majorările de preţuri au continuat şi în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici