FORT solicită Guvernului impozitarea diferenţiată a impozitului pe profit, între 10% şi 30%

Federaţia Operatorilor Români de Transport cere Guvernului impozitarea diferenţiată a profitului, între 10% şi 30%, în funcţie de activitatea economică, pentru a încuraja producţia şi a atenua efectele crizei, astfel încât cele mai mari impozite ar urma să fie plătite pentru activităţile de comerţ.

22 afișări
Imaginea articolului FORT solicită Guvernului impozitarea diferenţiată a impozitului pe profit, între 10% şi 30%

FORT solicită Guvernului impozitarea diferenţiată a impozitului pe profit, între 10% şi 30% (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, potrivit FORT, impozitul ar trebui să scadă la 10% pentru companiile producătoare de materii prime sau produse finite, să rămână neschimbat pentru prestatorii de servicii, respectiv 16%, şi să crească până la 30% pentru toate activităţile comerciale.

"Activităţile unde frauda economică atinge pragul cel mai înalt sunt activităţile comerciale, care aduc în acelaşi timp şi cele mai mici venituri la bugetul de stat. Aceste activităţi de comerţ influenţează, totodată, în mod negativ şi celelalte activităţi, respectiv producţia şi serviciile", se arată într-un comunicat FORT, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Federaţia arată drept exemplu situaţia în care de la producător până la consumatorul final, mai ales în cazurile în care acesta este statul, se interpun până la şase firme cu activităţi în comerţ, ceea ce duce la scumpirea preţului produsului.

"Iată de ce comerţul, ca simplă formă de intermediere, trebuie descurajat şi acest lucru nu se poate face decât printr-o creştere a impozitelor, efectele benefice fiind multiple şi răsfrângându-se în mod direct şi asupra celorlalte activităţi, asupra buzunarului consumatorului, preţului la raft şi echilibrului economic, în ansamblu", se precizează în comunicat.

FORT susţine că această măsura va diminua corupţia, prin eliminarea intermediarilor, mai ales în contractele cu statul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici