Fost trader de pe Wall Street, condamnat la 26 luni de detenţie, după care va fi deportat în Siberia

Un fost trader de pe Wall Street a fost condamnat la 26 de luni de detenţie şi va fi deportat în Siberia, regiunea natală, după ce fost găsit vinovat că a participat la o conspiraţie cu un fost manager de investiţii al UBS pentru a obţine foloase necuvenite prin insider trading.

427 afișări
Imaginea articolului Fost trader de pe Wall Street, condamnat la 26 luni de detenţie, după care va fi deportat în Siberia

Fost trader de pe Wall Street, condamnat la 26 luni de detenţie, după care va fi deportat în Siberia (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Fostul trader Alexei Koval, în vârstă de 37 de ani, a pledat "vinovat" în ianuarie la acuzaţiile că, împreună cu prietenul său Igor Poteroba, a comis fraudă conform legislaţiei valorilor mobiliare cu acţiunile a şase companii de sănătate din portofoliul UBS, între anii 2005 şi 2009.

Poteroba a pledat de asemenea vinovat în luna decembrie şi a fost condamnat în martie la 22 de luni de închisoare.

Procurorii au demonstrat în faţa instanţei că Poteroba şi Koval au folosit mesaje email codate, referindu-se la acţiuni şi titluri drept "frequent flyer miles" (mile de călătorie acordate de companiile de transport aerian ca bonus pasagerilor care călătoresc des) şi la bani drept "potatoes" (cartofi). Koval a recunoscut de asemenea că a plătit diverse sume de bani pentru a obţine informaţii confidenţiale, utilizându-le apoi pentru a face tranzacţii profitabile cu acţiuni.

Koval, cetăţean rus, va fi deportat în Siberia, regiunea sa de provenienţă, după ce îşi va ispăşi pedeapsa, conform deciziei instanţei americane.

Procurorii susţin că acesta a câştigat în mod ilicit 1,4 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici