Fostul şef al centrului financiar din Dubai, arestat pentru delapidarea a 13,6 milioane dolari

Fostul guvernator al Centrului Financiar Internaţional din Dubai (DIGC), Omar bin Sulaiman, a fost arestat, miercuri, pentru nereguli financiare care au implicat bonusuri de 13,6 milioane de dolari, potrivit unui anunţ al guvernului emiratului.

34 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al centrului financiar din Dubai, arestat pentru delapidarea a 13,6 milioane dolari

Fostul şef al centrului financiar din Dubai, arestat pentru delapidarea a 13,6 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sulaiman este acuzat că s-a folosit de funcţia deţinută pentru a delapida fonduri publice.

"Investigaţia a constatat că Sulaiman a obţinut fonduri sub pretextul unor bonusuri care au totalizat 50 de milioane de dirhami (13,62 milioane dolari)", se arată în comunicatul Executivului.

Procuratura urmează să aducă în justiţie mai multe cazuri similare, potrivit guvernului.

Dubaiul a lansat, în 2008, o amplă campanie anti-corupţie în urma căreia au fost arestate personalităţi cunoscute din mediul de afaceri.

Bin Sulaiman, care a deţinut mai multe funcţii importante a fost înlăturat din funcţia de guvernator în noiembrie 2009, cu câteva zile înainte de izbucnirea scandalului legat de datoriile Dubai World.

DIFC a fost înfiinţat în 2002, în încercarea de a transforma emiratul dintr-un centru turistic şi comercial într-unul financiar, de anvergura celor din Singapore şi Frankfurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici