FOTO Aproape 100 de angajaţi ai APIA Alba au întrerupt lucrul pentru a protesta faţă de Legea salarizării

Aproape 100 de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Alba au întrerupt activitatea, miercuri, timp de două ore şi au protestat faţă de noua Lege a salarizării, precizând că veniturile le-ar putea fi diminuate cu până la 50%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

571 afișări
Imaginea articolului FOTO Aproape 100 de angajaţi ai APIA Alba au întrerupt lucrul pentru a protesta faţă de Legea salarizării

FOTO Aproape 100 de angajaţi ai APIA Alba au întrerupt lucrul pentru a protesta faţă de Legea salarizării

Circa 30 de angajaţi de la APIA din Alba Iulia au ieşit, miercuri, de la 10.30 până la 12.30, în faţa instituţiei cu mesaje scrie pe hârtie precum: ”Protest spontan al angajaţilor Centrului judeţean APIA Alba împotriva Legii salarizării unitare. Absorbţie fonduri UE 96% = salariu diminuat cu 50%. Mulţumim!!!!!”.

Daniel Ion Cristea, consilier superior în cadrul APIA, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în judeţul Alba în total protestează 98 de angajaţi, inclusiv din centrele locale din oraşele Baia de Arieş, Câmpeni, Aiud, Sebeş şi Blaj.

”Este o acţiune de sensibilizare privitoare la salarizarea personalului care derulează fonduri europene. Considerăm că în cei zece ani de activitate au avut loc performanţe deosebite prin faptul că s-a obţinut o absorbţie de peste 96% din fonduri alocate pentru APIA. Considerăm că orice scădere a salariilor va duce la o demotivare a salariaţilor pe plan local şi naţional. Precizăm că prin forma actuală a Legii salarizării se încalcă inclusiv recomandările europene în materie de salarizare a personalului care gestionează fonduri europene”, a spus Cristea Daniel Ion.

De asemenea, angajaţii APIA au declarat că în momentul de faţă există riscul ca salariile lor să fie diminuate cu până la 50%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici