FOTO Au început lucrările la cel de-al treilea corp al Openville. Ansamblul va conţine cea mai înaltă clădire din România

Lucrările la cea de-a treia clădire de birouri din ansamblul Openville au început în această lună. Imobilul în construcţie are 14 etaje şi va fi finalizat într-un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5205 afișări
Imaginea articolului FOTO Au început lucrările la cel de-al treilea corp al Openville. Ansamblul va conţine cea mai înaltă clădire din România

Au început lucrările la cel de-al treilea corp al Openville, cea mai înaltă clădire din România

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Iulius Mall Timişoara, compania Iulius a început lucrările la o nouă clădire de birouri clasa A, care face parte din ansamblul Openville, cea mai mare dezvoltare cu destinaţie mixtă din vestul ţării.

Clădirea este cea de-a treia dezvoltată sub brandul United Business Center (UBC) din totalul de şapte prevăzute în proiect. Componenta de birouri a ansamblului Openville va avea o suprafaţă totală de peste 130.000 de metri pătraţi şi va deveni un pol regional de business.

„Clădirea UBC 3 va avea aproximativ 18.000 de metri pătraţi, 14 etaje şi va fi certificată LEED, urmând să beneficieze de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a creşte eficienţa costurilor la utilităţi şi confortul chiriaşilor. Pe baza experienţei dezvoltării celorlalte două imobile office din Openville, termenul estimat de livrare pe piaţă pentru UBC 3 este de aproximativ 12 luni”, transmite Iulius Mall Timişoara.

În prezent, se lucrează la consolidarea terenului pe care se va înălţa clădirea de birouri. În paralel, în Openville continuă lucrările de construcţie la clădirea UBC 1, de 13.000 de metri pătraţi, care va fi finalizată în vară, precum şi la parcarea supraetajată cu peste 900 de locuri, care va deveni funcţională în toamnă. În perioada următoare, alte două noi imobile de birouri vor intra în construcţie.

În luna ianuarie 2017, compania Iulius a inaugurat prima clădire de birouri, de 18.000 de metri pătraţi, care a fost închiriată integral de companii din IT şi automotive.

În ceea ce priveşte UBC 3, clădirea va fi construită în apropierea parcului de 55.000 de metri pătraţi, care va fi amenajat de compania Iulius. Imobilul va beneficia de două intrări principale: de la nivel pietonal şi de la nivelul parcului suspendat, care va fi creat deasupra parcării subterane a ansamblului.

Clădirea are prevăzute 14 etaje şi un nivel tehnic, iar demisolul şi parterul vor fi rezervate spaţiilor de retail. Suprafeţele pe fiecare nivel vor ajunge până la 2.000 de metri pătraţi, iar faţada va fi integral din sticlă, cu un aport sporit de lumină naturală.

Potrivit comunicatului citat, angajaţii care vor lucra în cadrul UBC 3 vor avea acces rapid la facilităţile şi serviciile disponibile în Iulius Mall Timişoara: zonă de food court, restaurante şi cafenele pentru pauzele de masă, centru de fitness, sute de magazine, cinema multiplex, grădiniţă, cabinete medicale, curăţătorie, spălătorie, agenţii de turism şi birouri ale instituţiilor publice.

„Openville Timişoara reprezintă al doilea ansamblu mixt din portofoliul Iulius, după Palas Iaşi. Localizat în centrul Timişoarei, Openville va fi o destinaţie unică în vestul ţării, cu impact regional, inclusiv peste graniţă: va reprezenta cel mai bun loc în care să lucrezi şi o destinaţie aparte de cumpărături şi relaxare. Openville este conceput ca un centru urban care include toate elementele necesare unui stil de viaţă activ, concentrate în acelaşi loc, permiţând economisirea de timp”, se arată în comunicatul companiei Iulius.

În cadrul ansamblului Openville va fi realizat şi cel mai mare parc suspendat din România, de peste 55.000 de metri pătraţi, un patinoar în aer liber, precum şi peste 4.000 de locuri în parcări subterane şi supraetajate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici