Francezii cumpără Dacia pentru „casa de la ţară“, românii ca alternativă la o maşină second-hand

Relansată pe piaţa locală în 2004, odată cu prezentarea Logan şi în Europa de Vest un an mai târziu, imaginea Dacia ca divizia "low-cost" a grupului Renault a evoluat de la cea de maşină ieftină, achiziţionată doar de cei care nu aveau bani de un automobil nou, la cea de autoturism luat în calcul chiar şi de cei care au în garaj un automobil premium, ca maşină pentru "casa de la ţară".

30 afișări
Imaginea articolului Francezii cumpără Dacia pentru „casa de la ţară“, românii ca alternativă la o maşină second-hand

Francezii cumpără Dacia pentru „casa de la ţară“, românii ca alternativă la o maşină second-hand (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

După Logan în 2004, Logan MCV în 2006 şi Sandero doi ani mai târziu, Dacia a venit anul acesta cu SUV-ul Duster, model de teren cu 30-40% mai accesibil pe piaţa franceză decât principalii concurenţi, pentru care există liste de aşteptare de până la şase luni - adică tot cam cât se aşteaptă pentru un automobil exclusivist realizat pe comandă precum un Lamborghini, Ferrari sau Rolls Royce.

Iniţial conceput pentru pieţele est-europene, pentru modelele din gama Logan s-a înregistrat o cerere ridicată şi în Europa de Vest, în prezent peste 90% din producţie fiind exportată către ţări precum Franţa, Germania, Italia sau Spania.

Citeşte mai multe despre vânzările Dacia pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici