Francois Hollande: Actuala criză economică este de o "gravitate excepţională"

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, afirmă că are "datoria" de a le spune adevărul francezilor, explicând că actuala criză economică este de o "gravitate excepţională".

949 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: Actuala criză economică este de o "gravitate excepţională"

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Datoria mea este să le spun adevărul francezilor. Trecem printr-o criză de o gravitate excepţională, o criză lungă, care durează de patru ani şi care nu a scutit niciuna dintre marile puteri economice, nici măcar cele emergente", a spus Hollande într-un discurs rostit la Châlons-en-Champagne, în estul Franţei.

"Creşterea economică s-a diminuat peste tot, iar preţul materiilor prime, al cerealelor creşte puternic, din raţiuni climatice şi speculative", subliniază şeful statului francez.

"Nu voi reveni asupra responsabilităţilor de ieri sau de alaltăieri", a adăugat preşedintele socialist, o aluzie la politicile fostului preşedinte de dreapta Nicolas Sarkozy.

"Nu se pune problema judecării trecutului, ci de pregătirea viitorului", a insistat Hollande.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici