Francul elveţian în scădere, după cinci maxime consecutive

BNR a publicat un curs de referinţă în scădere cu 19,72 bani pentru francul elveţian, de 3,8926 lei/franc, după cinci maxime consecutive, iar paritatea în raport cu euro a coborât cu 0,71 bani, la 4,2784 lei/euro.

794 afișări
Imaginea articolului Francul elveţian în scădere, după cinci maxime consecutive

Francul elveţian în scădere, după cinci maxime consecutive

BNR a anunţat joi pentru euro un curs de referinţă de 4,2855 lei/euro, maximul din acest an, iar pentru francul elveţian paritatea s-a situat la un record istoric, de 4,0898 lei/franc.

Francul elveţian continuă să înregistreze corecţii vineri faţă de euro şi dolar datorită ameninţărilor Băncii Naţionale a Elveţiei, care a promis că va lupta tot mai dur pentru a combate aprecierea monedei.

Leul s-a apreciat şi în raport cu moneda americană, iar paritatea oficială a scăzut cu 1,2 bani, de la 3,0177 lei/dolar la 3,0057 lei/dolar.

Moneda naţională a deschis în jurul nivelului de 4,29 lei/euro, în scădere faţă de finele sesiunii precedente, când cursul fluctua peste 4,3 lei/euro, pe o piaţă tensionată.

Ulterior, cursul a început să scadă uşor, pe fondul dobânzilor ridicate din piaţa monetară, iar la jumătatea zilei cotaţiile fluctuau în intervalul 4,2780 - 4,2800 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau deprecieri uşoare. În schimb, bursele europene au trecut pe creştere, după ce Uniunea Europeană a interzis, începând de vineri, vânzarea în lipsă a acţiunilor unor companii financiare pe bursele din patru ţări, pentru a consolida încrederea din pieţe, afectate în ultimele zile de zvonuri şi de costuri de credit tot mai mari.

În această sesiune mai sunt programate date importante, respectiv PIB-ul în Grecia pentru al doilea trimestru din 2011, vânzările cu amănuntul şi indicatorul de încredere a consumatorilor din SUA.

Dobânzile de referinţă practicate vineri pentru plasamentele pe o zi au urcat semnificativ, de la 4,78 - 5,28% la 5,83 - 6,33%, iar randamentele afişate pentru sumele plasate pe termen de o săptămână au crescut de la 4,75 - 5,25% la 5,82 - 6,32%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici