Franks: Băsescu a anunţat un program ambiţios; trebuie îndeplinite condiţii pentru următoarea tranşă

Preşedintele Băsescu a anunţat un program ambiţios, iar România are nevoie acum de măsuri ambiţioase, a declarat şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, menţionând că data la care boardul FMI va discuta eliberarea următoarei tranşe va depinde de rapiditatea realizării anumitor angajamente asumate.

15 afișări
Imaginea articolului Franks: Băsescu a anunţat un program ambiţios; trebuie îndeplinite condiţii pentru următoarea tranşă

Franks: Băsescu a anunţat un program ambiţios; trebuie îndeplinite condiţii pentru următoarea tranşă (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Pachetul complet asupra căruia vom conveni va fi public după acordul final, dar ceea ce a anunţat preşedintele Băsescu a fost un set foarte ambiţios pentru reducerea cheltuielilor. România are nevoie acum de măsuri ambiţioase", a afirmat oficialul FMI.

El a precizat că pachetul de măsuri negociat va cuprinde şi unele acţiuni care trebuie realizate înainte ca boardul FMI să discute despre eliberarea următoarei tranşe.

Franks a afirmat că au fost înregistrate progrese în cadrul negocierilor şi că discuţiile vor continua sâmbătă, când delegaţia FMI se va întâlni şi cu premierul Emil Boc.

Oficialul FMI a precizat că deocamdată nu au fost stabilite cifrele finale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că tranşa următoare de la FMI ar fi trebuit eliberată în partea a doua a lunii iunie, dar cu certitudine vor fi introduse benchmark-uri care vor face ca tranşa să intre "pentru luna iulie", pentru ca Guvernul să probeze că este angajat în măsurile convenite.

Şeful statului a mai anunţat că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Băsescu a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici