Franks: Guvernul va alege companiile de stat pe care le privatizează, închide sau păstrează

Guvernul va decide pentru fiecare din cele peste 150 de companii de stat dacă le închide, le privatizează sau le păstrează în portofoliul propriu, a declarat marţi şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks.

28 afișări
Imaginea articolului Franks: Guvernul va alege companiile de stat pe care le privatizează, închide sau păstrează

Franks: Guvernul va alege companiile de stat pe care le privatizează, închide sau păstrează (Imagine: Mediafax Foto)

"Facem o analiză a companiilor publice. Sunt multe. Avem o listă parţială cu peste 150 de companii. Trebuie să facem o analiză, care sunt aceste companii, ce servicii prestează, dacă au arierate, pierderi, profit, dacă sunt eficiente. Primul pas elaborarea unei strategii pentru fiecare întreprindere publică", a afirmat Franks.

El a arătat că ulterior se va stabili dacă aceste companii nu sunt viabile şi trebuie închise, dacă sunt viabile şi merg spre privatizare sau dacă vor rămâne în portofoliul statului, din raţiuni economice sau strategice.

"Cerem Guvernului să definească opţiunea pentru fiecare companie, cum o vor implementa şi în ce orizont de timp. În următoarele şase luni se va realiza acest lucru", a mai spus Franks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici