Franks: Nu am impus cifre privind creşterea salariului minim. Acestea ţin de limitele economiei

FMI nu a impus cifre privind creşterea salariului minim, acestea fiind limitate de posibilităţile din economie, iar decizia va fi luată după consultarea Guvernului cu partenerii sociali şi apoi cu FMI şi Comisia Europeană, a declarat pentru MEDIAFAX şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

23 afișări
Imaginea articolului Franks: Nu am impus cifre privind creşterea salariului minim. Acestea ţin de limitele economiei

Franks: Nu am impus cifre privind creşterea salariului minim. Acestea ţin de limitele economiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu am impus o cifră anume. Ceea ce am agreat cu Guvernul a fost că ei vor negocia cu partenerii sociali şi se vor consulta cu noi şi cu Comisia Europeană. Pe baza acestor discuţii, va fi luată o decizie", a spus oficialul FMI.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, salariul minim ar putea să crească la 800 de lei, de la 600 de lei, Franks a spus că există anumite limite care ţin de posibilităţile unei economii şi trebuie respectate.

"Există limite în economie, cât ar putea suporta. Deci, nu e vorba că noi impunem anumite limite, ci că există limite în ceea ce priveşte posibilităţile economiei", a arătat Franks.

El a menţionat că, în general, dacă salariile cresc foarte repede se pierde competitivitatea în economie, care ar putea genera inflaţie suplimentară, astfel că orice majorare salarială ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici