Franks: Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi au profituri nemeritate

Guvernul trebuie să grăbească privatizările şi numirea managerilor privaţi la companiile de stat pentru a schimba definitiv sistemul în care băieţii deştepţi se bucură de profituri nemeritate, a declarat luni şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Jeffrey Franks.

1174 afișări
Imaginea articolului Franks: Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi au profituri nemeritate

Franks: Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi au profituri nemeritate (Imagine: Shutterstock)

"Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi din sectorul public şi sectorul privat se bucură de profituri nemeritate, în timp ce angajaţii lor şi publicul larg plătesc aceste activităţi ineficiente", a spus Franks.

Şeful misiunii FMI spune că a văzut destulă determinare din partea miniştrilor şi autorităţilor române în general pentru grăbirea procesului de privatizare şi numirea managementului privat la companiile de stat, dar crede că este nevoie de mai multă acţiune şi definititvarea legislaţiei până la finele anului.

Comisia Europeană (CE) analizează contractele încheiate de Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galaţi şi Alro Slatina, dar şi cu unii distribuitori de energie cu amănuntul, pe motiv că acestea s-au realizat la tarife sub nivelul pieţei, a anunţat în luna octombrie Joaquin Almunia, vicepreşedinte al CE.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, după întâlnirea cu delegaţia "troicii" FMI, BM şi CE, că a adresat reprezentantului Executivului UE rugămintea ca DG Competition să analizeze mai rapid contractele din electricitate, în special cele cu firme care au un birou şi un telefon.

Guvernul şi FMI
au convenit numirea de manageri privaţi la nouă companii de stat în acest, pentru ca anul viitor lista să fie suplimentată cu şase societăţi.

De asemenea, Guvernul s-a angajat să scoată lâ vânzare acţiuni la mai multe societăţi, în trei grupuri, începând cu Transelectrica în luna octombrie şi Transgaz în decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici