Frans Timmermans, despre reglementarea marilor companii de tehnologie: Prima sarcină a oricărei autorităţi publice este de a-şi proteja cetăţenii

Uniunea Europeană (UE) şi autorităţile din întreaga lume vor trebui să reglementeze, într-o anumită etapă, marile companii de tehnologie şi de social media pentru a-şi proteja cetăţenii, a declarat, luni, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), scrie site-ul agenţiei Reuters.

314 afișări
Imaginea articolului Frans Timmermans, despre reglementarea marilor companii de tehnologie: Prima sarcină a oricărei autorităţi publice este de a-şi proteja cetăţenii

Frans Timmermans: Giganţii tech vor trebui să fie reglementaţi în viitor

Primul vicepreşedinte CE a mai afirmat că introducerea reglementărilor ar funcţiona mai bine dacă platformele online, cum sunt Google şi Facebook, ar colabora cu autorităţile.

Marile companii de tehnologie au fost criticate de politicienii din Statele Unite ale Americii şi Europa, din cauza numeroaselor probleme care variază de la pierderea datelor utilizatorilor de către Facebook până la modul în care Google clasifică rezultatele căutării.

„La un moment dat, va trebui să îi reglementăm”, a declarat Timmermans, în cadrul Forumului de politică mondială de la Berlin. „Prima sarcină a oricărei autorităţi publice este de a-şi proteja cetăţenii - şi dacă vă vedem pe voi (giganţii din tehnologie) drept o ameninţare pentru cetăţenii noştri, vă vom reglementa, iar dacă nu veţi lucra la acestea alături de noi, probabil că vă vom reglementa prost.”

Luna trecută, UE a acuzat Alphabet - proprietara Google, Facebook şi Twitter că au eşuat în a combate ştirile false înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, din mai, după ce au semnat un cod de conduită voluntar prin care să întârzie măsurile de reglementare.

Facebook a anunţat, luni, că îşi va intensifica eforturile de combate dezinformarea, înainte de votul din mai, şi că va încheia un parteneriat cu agenţia germană de ştiri DPA pentru a stimula verificarea rapidă a faptelor.

Masacrul de vineri din Noua Zeelandă i-a readus, din nou, în prim plan pe giganţii din social media. Asaltul din Christchurch a fost difuzat live de atacator prin profilul său Facebook, timp de 17 minute. Facebook a anunţat că a eliminat filmarea după ce a fost avertizată de poliţie.

Timmermans a subliniat că presiunea de reglementare depăşeşte cadrul Europei. „Cred că la nivel global va fi făcut un apel la reglementare”, a completat prim-vicepreşedintele CE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici