Franţa a lansat o investigaţie împotriva Volkswagen, pentru "înşelăciune în formă agravantă"

Autorităţile franceze au lansat vineri o investigaţie împotriva grupului german Volkswagen (VW), pentru înşelăciune, în scandalul influenţării rezultatelor testelor de emisii poluante la modele diesel, relatează BBC.

1393 afișări
Imaginea articolului Franţa a lansat o investigaţie împotriva Volkswagen, pentru "înşelăciune în formă agravantă"

Franţa a lansat o investigaţie împotriva Volkswagen, pentru "înşelăciune în formă agravantă"

Procuratura din Paris a anunţat că investighează VW pentru suspiciuni de "înşelăciune în formă agravantă".

Luna trecută, VW a admis că 11 milioane de vehicule ale grupului la nivel mondial au fost dotate cu un soft care reduce nivelul noxelor în timpul testelor oficiale.

Grupul german riscă amenzi de până la 18 miliarde de dolari în Statele Unite şi a alocat deja 6,5 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor scandalului.

Tot vineri, autorităţile rutiere din Elveţia au interzis comercializarea de vehicule diesel noi ale VW, precum şi importul de automobile second-hand.

În Marea Britanie, va fi suspendată comercializarea a 4.000 de vehicule, inclusiv automobile Skoda, Audi şi Seat. Şi în Statele Unite, VW a oprit vânzarea tuturor automobilelor diesel noi ale grupului.

În România, ar putea fi afectate 105.000 de maşini diesel ale grupului VW (mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi), înmatriculate şi aflate în circulaţie. Totodată, Registrul Auto Român (RAR) a anunţat că nu mai eliberează cărţi de identitate pentru circa 300 de maşini Volkswagen cu motoare Euro 5, aflate în stocurile dealerilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici