Franţa acceptă propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al ţărilor UE cu deficit excesiv

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a acceptat propunerea cancelarului german Angela Merkel privind suspendarea dreptului de vot al statelor Uniunii Europene (UE) care încalcă repetat limitele de deficit bugetar stabilite în interiorul Uniunii.

19 afișări
Imaginea articolului Franţa acceptă propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al ţărilor UE cu deficit excesiv

Franţa acceptă propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al ţărilor UE cu deficit excesiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franţa a acceptat propunerea Germaniei de înăsprire a regulilor bugetare chiar dacă aceasta necesită schimbarea tratatului UE.

Sarkozy a cedat şi insistenţelor cancelarului Merkel ca o coordonare mai bună a guvernanţei economice europene să implice toţi cei 27 de membri UE şi nu doar cele 16 state din zona euro, cum susţinea Franţa.

Sarkozy a renunţat în consecinţă la propunerea pentru înfiinţarea unui secretariat în acest scop la nivelul zonei euro.

Totodată, cei doi au cerut G20 să intensifice eforturile pentru înăsprirea reglementării în sectorul financiar şi au anunţat că vor trimite o scrisoare comună actualului şef al organizaţiei, premierul canadian Stephen Harper, pentru a susţine discutarea unei taxe bancare la nivel mondial şi a unui impozit pe tranzacţii financiare la un summit programat pentru 26-27 iunie.

Liderii statelor UE se vor întâlni joi pentru un reuniune de o zi dedicată reglementărilor bugetare şi reformelor economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici