Franţa nu va recupera niciodată integral terenul pierdut în timpul crizei economice

Franţa nu va recupera niciodată tot terenul pierdut în timpul crizei financiare mondiale, cu toate că economia va reuşi să revină la ritmurile de creştere anterioare acestor probleme, apreciază institutul naţional francez de statistică, preluat de publicaţia Le Figaro.

20 afișări
Imaginea articolului Franţa nu va recupera niciodată integral terenul pierdut în timpul crizei economice

Franţa nu va recupera niciodată integral terenul pierdut în timpul crizei economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Criza reprezintă un şoc macroeconomic major şi poate avea un impact negativ de durată asupra pieţei muncii, capitalului şi productivităţii. Aceste probleme au tendinţa de a afecta simultat atât cererea, cât şi oferta", explică institutul de statistică.

Pierderea unei părţi din venituri în timpul crizei şi creşterea datoriilor vor afecta dezvoltarea economică, adaugă instituţia.

"Criza a făcut ca Franţa să piardă, iremediabil, 3% din Produsul Intern Brut prin reducerea veniturilor sociale şi din taxe", apreciază directorul general al institutului francez de statistică, Jean-Philippe Cotis.

Nici Fondul Monetar Internaţional nu este mai optimist, titrează Le Figaro. Fondul subliniază, într-un raport, că revenirea economică a Franţei a rămas fragilă, iar perspectivele sunt foarte incerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici