Franz Weiler este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Franz Weiler, directorul general al Uniqa Asigurări, a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC) pentru un mandat de un an, înlocuindu-l pe Eric Stab, potrivit unui comunicat transmis miercuri de FIC.

192 afișări
Imaginea articolului Franz Weiler este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Franz Weiler este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (Imagine: MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO)

Franz Weiler a coordonat grupul de lucru pentru servicii financiare în mandatul trecut din Board-ul FIC. Weiler îl înlocuieşte pe Eric Stab, preşedinte şi director general al Engie România, care a fost preşedinte în perioada mai 2015 - iunie 2017, pentru două mandate, şi care va continua activitatea în Board-ul FIC ca vicepreşedinte. Mihai Bogza a fost reales la rândul său vicepreşedinte şi Farrukh Khan - trezorier.

„În perioada celui de-al doilea mandat al meu, FIC şi-a concentrat eforturile în două direcţii foarte importante. Una dintre ele este Va Urma - o platformă prin care comunitatea membrilor FIC a ajuns la concluzia că România poate deveni una dintre primele zece economii ale Uniunii Europene dacă face investiţii semnificative în infrastructură, capital uman şi eficienţă publică şi privată. Celălalt proiect important a fost publicarea raportului privind evoluţia şi impactul investiţiilor străine în România”, a declarat Eric Stab.

„FIC va continua să lucreze la Va Urma şi să analizeze impactul investiţiilor străine în România. În acelaşi timp ne pregătim de un dialog susţinut cu autorităţile şi cu publicul pe marginea celei de-a 11-a ediţii a Cărţii Albe la care au lucrat peste 120 de specialişti din companiile membre FIC. Cartea Albă este un document extins pe care FIC îl publică la fiecare doi ani şi care însumează recomandările membrilor pentru politici publice care să faciliteze dezvoltarea economică sustenabilă, pe termen lung”, a declarat Franz Weiler.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici