Furnizorul chiftelelor Ikea retrase de la vânzare a descoperit carne de cal în produse

Furnizorul suedez ce produce chiftelele de carne retrase de la vânzare de către Ikea, Dafgaard, a descoperit carne de cal în produsele sale, a anunţat miercuri Agenţia suedeză pentru Securitate Alimentară (Livsmedelsverket).

353 afișări
Imaginea articolului Furnizorul chiftelelor Ikea retrase de la vânzare a descoperit carne de cal în produse

Furnizorul chiftelelor Ikea retrase de la vânzare a descoperit carne de cal în produse (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Teste efectuate de către Dafgaard au confirmat prezenţa ADN-ului de cal în produse, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Agenţiei.

Contactată de AFP, firma Dafgaard nu a fost disponibilă pentru a comenta aceste rezultate. Societatea a anunţat marţi că primele 320 de teste efectuate nu relevau prezenţa cărnii de cal.

Dintre aceste 320 de teste, niciunul nu viza lotul examinat de laboratorul ceh care a descoperit prezenţa cărnii de cal în chiftelele vândute de Ikea. De asemenea, nu s-a precizat dacă rezultatele anunţate public miercuri vizează acest lot.

Potrivit agenţiei suedeze de presă TT, produsele Dafgaard conţineau între unu şi zece la sută carne de cal. Acest nivel arată că nu este vorba despre o contaminare în timpul abatorizării.

Ikea a retras marţi chiftelele de carne atât de la vânzare, cât şi din meniul restaurantelor pe care le are în 25 de ţări, în majoritatea cazurilor în Europa, dar şi în Malaysia, Thailanda, Hong Kong şi Republica Dominicană.

Gigantul suedez în domeniul mobilierului urma să primească rezultatele propriilor teste la jumătatea săptămânii.

După Nestlé, săptămâna trecută, Ikea este ultimul grup important afectat de scandalul european al cărnii de cal vândută drept carne de vită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici