Fuziune în industria securităţii cibernetice. Norton şi Avast îşi unesc forţele printr-o tranzacţie de 8 mld. dolari

Grupul american NortonLifeLock şi Avast vor fuziona într-o afacere estimată la peste 8 miliarde de dolari. Acordul presupune faptul că Norton va achiziţiona toate acţiunile din cadrul Avast, urmând să se creeze astfel o firmă de securitate cibernetică mai mare, transmite The Verge.

306 afișări
Imaginea articolului Fuziune în industria securităţii cibernetice. Norton şi Avast îşi unesc forţele printr-o tranzacţie de 8 mld. dolari

Fuziune în industria securităţii cibernetice. Norton şi Avast îşi unesc forţele printr-o tranzacţie de 8 mld. dolari

„Cu această combinaţie, sperăm să ne întărim platforma de securitate cibernetică şi să o facem disponibilă unui număr de peste 500 de milioane de utilizatori”, spune Vincent Pilette, CEO-ul Norton.

Mişcarea va adresa problema reprezentată de numărul tot mai mare al atacurilor de tip ransomware din ultima perioadă. Acest tip de virus duce adesea la întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi poate afecta în acelaşi timp clienţii companiilor atacate, fiind luate în vizor informaţiile personale şi cardurile de credit ale consumatorilor.

Avast, fondat în Republica Cehă, creează software-uri pentru consumatori şi mici businessuri timp de 11 ani, achiziţionând în urmă cu cinci ani compania AVG, specializată în dezvoltarea de antiviruşi.

NortonLifeLock este fosta divizie de consum a Symantec, lăsată în urmă după ce producătorul de semiconductori Broadcom a cumpărat business-ul de securitate al Symantec, în urmă cu doi ani. Antivirusul Norton există în mai multe forme din 1991 şi a rămas o opţiune populară în rândurile consumatorilor de-a lungul ultimelor trei decenii.

NortonLifeLock înregistrează în prezent o capitalizare bursieră de 15,2 miliarde de dolari. Avast are o valoare de piaţă de circa 8,3 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici