Gabriel Resources a majorat capitalul Roşia Montană Gold Corporation cu 597,6 milioane lei

Compania minieră canadiană Gabriel Resoures a finalizat majorarea, cu 597,6 milioane de lei, la 612,6 milioane de lei, a capitalului social al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), procedura de înregistrare a operaţiunii fiind în derulare la Registrul Comerţului din judeţul Alba.

111 afișări
Imaginea articolului Gabriel Resources a majorat capitalul Roşia Montană Gold Corporation cu 597,6 milioane lei

Gabriel Resources a majorat capitalul Roşia Montană Gold Corporation cu 597,6 milioane lei (Imagine: Cristian Movilă/Mediafax Foto)

Anterior operaţiunii, Gabriel Resources, acţionarul majoritar al RMGC, a preluat acţiunile deţinute în companie de doi acţionari minoritari, respectiv Comat Trading şi Cartel Bau, fiecare deţinând 0,23% din capital. Astfel, particpaţia Gabriel Resources a crescut cu 0,46%, la 80,46%.

Compania de stat Minvest Deva deţine 19,31% din capitalul RMGC, iar firma Foricon are o participaţie de 0,23%.

"Nu s-a schimbat nimic în interesul economic efectiv al Minvest în proiectul minier, iar creşterea capitalului social nu implică astfel de schimbări în viitor", se arată într-un comunicat al RMGC.

Proiectul de la Roşia Montană este evaluat la 7,5 miliarde de dolari (valoarea de piaţă a minreurilor de aur şi argint ce vor fi extrase) de RMGC, care apreciază că impactul pozitiv al investiţiei asupra economiei româneşti se va cifra la patru miliarde de dolari. Câştigul net obţinut de investitori este estimat la circa 1,3 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici